Superretards, Tarina Supermoto tiimistä

Superretards, Tarina Supermoto tiimistä

Kaikki alkoi siitä, kun muutama ystävyys Västerås nimisessä pienessä kylässä Ruotsin itärannikon tuntumassa huomasivat, että heillä oli jotain yhteistä. Heillä oli intohimo moottoripyöriin. Ja siitä se idea sitten lähtikin. Kylän pojat päättivät lähteä leikkimään pyörillänsä ympäri maanteitä ja mantuja. Moottoripyörät olivat kuin motocross pyöriä, mutta pienemmillä renkailla. Hiljalleen ryhmään eksyi myös muita kylän poikia, vaikka suurin osa ryhmästä jo tunsikin toisensa pienestä pitäen. Ryhmä keksi tiimilleen nimen. He alkoivat kutsua itseään Superretards tiimiksi ja kuvasivat temppujaan ja hullutteluaan YouTube videopalveluun. Suurin osa pojista halusi pitää hauskaa, kaverustua ja hengailla yhdessä. Koko ryhmä alkoi pitää toisiaan hyvinä ystävinä ja kaikki vapaa-aika meni pyörien parissa leikkien ja hauskuuttaen toisiaan. Lopulta ryhmä kuitenkin alkoi kehittyä enemmän ammattimaisemmaksi, sillä he alkoivat työstää tosissaan YouTubeen videoita ja saada sitä kautta ryhmän toimintaa enemmän näkyville. Pojat olivat tuolloin suurimmalta osaltaan iältään yli parinkymmenen vuoden. Ryhmän huomio oli niin huomattavaa videopalvelussa ja levisi kulon valkean tavoin. Videoilla oli miljoonia katsojakertoja ja ryhmä sai Googlen ja YouTuben tapahtumaan kutsun Ruotsin pääkaupunkiin Tukholmaan YouTube Awardseihin. Heistä tuli niin kuuluisia, että fanit halusivat ostaa ryhmältä heidän t-paitoja, tarroja ja huppareita sekä muuta materiaalia ja ryhmä perustikin yrityksen tiimin nimellä. Hetken päästä yritys olikin jo myynyt tuotteitansa ympäri maailmaa ja oli muun muassa esiintymässä muutamissa musiikkivideoissakin. Superretards on vieläkin suurin ja kaikkein suosituin Supermoto ryhmä koko maailmassa. Sen alkuperäisen ryhmän koko oli tässä vaiheessa noin neljän kymmenen jäsenen verran ja määrä on pysynyt melko samana alusta asti.

Kähinää moottoripyörä jengien kanssa

Oli vuosi kaksituhatta yksitoista. Samalla he alkoivat kehitellä ryhmälleen muutakin materiaali ja kehittivät logon. Logon kautta alkoi hiljalleen kertyä lisää muuta materiaalia. Oli tarroja, paitoja ja lopulta myös moottoripyörä kerhon tapaiset mustat hupparitkin käytössä. Liivejä tällä jengillä ei koskaan ollut, sillä toiminta ei mitenkään ollut liittyväinen moottoripyöräkerhoihin. Pojat vain halusivat pitää hauskaa. Mutta huppareiden teettäminen tiimin logon paistaessa selässä, oli hieman liikaa ja kiinnitti moottoripyörä jengiläisten huomion.

Mitä on Supermoto

Supermoto on moottoripyörä urheilulaji, jossa käytetään motocross moottoripyöriä. Näitä moottoripyöriä muokataan hieman, niiden renkaat ovat pienemmät halkaisijaltaan ja ne ovat paksummat. Koska silloin noilla renkailla voidaan saada parempi tuntuma asfaltista. Joka onkin se alusta, mitä Supermoto harrastajat käyttävät. Supermotoilla on tarkoitus kisata ja ajaa kilpaa asfaltilla. Mutta se, mitä Superretards teki, oli toisenlaista. Se oli jotain uutta ja innostavaa. Se oli jotain ennennäkemätöntä ja siksi saavuttikin suuren suosion videopalveluissa. Pojat olivat keksineet uuden tavan käyttää pyöriä. Pojat veivät Supermoto pyöränsä liikenteen sekaan. Heillä oli GoPro kamerat heidän kypärissään ja he keksivät kuvat kaikki hulluutensa. He kisasivat toisiaan vatsaan liikenteessä. Joka oli tavalla ja toisella laitonta. Pyörät olivat kuitenkin suurimmaksi osin rekisteröityjä. Mutta teot mitä pojat tekivät, ei todellakaan olleet. Pojat ajoivat etu- ja takapyörät ilmassa, pitkiäkin matkoja, ympäri pihoja ja liikenneympyröitä. Kuvasivat kaiken ja editoivat ne nettiin. He tekivät mitä hulluimpia temppuja. Muun muassa yksi tiimin jäsenistä ajoi toisen pyörällänsä temppuilevan viereen ja pyöritteli hänen etu rengastaan kädellänsä, sillä välin kun temppuileva oli pelkän takapyöränsä varassa. Heillä oli silloin nopeutta noin seitsemänkymmentä kilometriä tunnissa.